Veel gestelde vragen

Waarom is de Private Wealth Navigator ontwikkeld in Excel?  

De Microsoft Excel omgeving is bewust gebruikt om de Private Wealth Navigator te ontwikkelen. Vrijwel iedereen werkt wel op een of andere manier met Excel waardoor deze omgeving herkenbaar is. Daarnaast biedt Excel de mogelijkheid om transparant te werken en snel te schakelen tussen in- en output.

Een ander voordeel van Excel is dat ieder gemaakt dossier ‘eeuwig’ bewaard blijft en altijd weer bekeken kan worden. Microsoft garandeert de voorwaartse comptabiliteit met betrekking tot toekomstige Excel versies. 

Tenslotte is de koppeling naar applicaties als Word en Powerpoint voor rapportage doeleinden heel makkelijk te realiseren.

Moet ik gegevens uit een eerder gemaakte planning bij een update weer allemaal opnieuw invoeren?

Nee, dat hoeft zeker niet. De Private Wealth Navigator draait weliswaar in Excel, maar we hebben een geavanceerde importfunctionaliteit ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk om gegevens uit een eerder gemaakte planning met ‘één druk op de knop’ te converteren naar een nieuw te maken planning. De oude planning blijft daarbij ook bewaard zodat u een complete planningshistorie van uw klant kunt opbouwen. Dit is ook relevant gelet op wet- en regelgeving.

Hoe vaak wordt een update uitgebracht?

Gemiddeld 4 keer per jaar, maar in ieder geval wanneer de fiscale- en sociale cijfers veranderen (januari en juli)

Hoe snel zijn de nieuwe fiscale (januari) cijfers verwerkt in de Private Wealth Navigator?

Wij streven ernaar om in de 1e week van januari de fiscale cijfers en aanpassingen te hebben verwerkt.

Kan ik de Private Wealth Navigator ook inzetten bij klanten met weinig / of geen vermogen?

Jazeker. Hoewel de naam wellicht doet vermoeden dat de Private Wealth Navigator alleen ontwikkeld is voor de (meer) vermogende klant, kan ieder soort klant worden geanalyseerd en geadviseerd. Dus ook de klant met alleen AOW en een klein pensioen.

Hoe kan het dat de licentieprijs voor de Private Wealth Navigator zoveel lager is dan planningssoftware van andere aanbieders?

Dit heeft met twee aspecten te maken. Allereerst opereren wij als een netwerkorganisatie waardoor de algemene overheadkosten beperkt kunnen blijven. Daarnaast hoeven wij veel zaken niet zelf te ontwikkelen omdat wij gebruik maken van de Microsoft Excel omgeving. Alle daarin al ontwikkelde functies en interfaces kunnen wij inzetten zonder kosten aan onze gebruikers te hoeven door te belasten.