Webinar: Nieuwe box 3 belasting

Webinar: Nieuwe box 3 belasting: rechtsherstel t/m 2024 en nieuwe stelsel vanaf 2025 in de Private Wealth Navigator

Onlangs heeft de belastingdienst de nieuwe rekenregels voor box 3 bekend gemaakt. In de nieuwe berekening van het box 3-inkomen wordt uitgegaan van de werkelijke verdeling van het spaargeld en beleggingen, en niet meer van de fictieve verdeling.

Daarbij wordt gebruikt gemaakt van de fictieve rendementen die dichtbij de werkelijke rendementspercentages voor sparen of beleggen liggen. Voor spaargeld is dat bijvoorbeeld veel lager dan voor beleggingen.

De nieuwe en revolutionaire RVR-optie die in de Private Wealth Navigator is ingebouwd, biedt een uitstekende basis om een realistische en bij de klant passende huidige en toekomstige verdeling van spaargeld en beleggingen te berekenen. En deze uitkomst (Strategische Asset Allocatie, die jaarlijks wordt herberekend) vormt dan weer een uitstekende basis voor een realistische berekening van de nieuwe box 3 belasting!

Over de nieuwe box 3 regels, inclusief de maatregelen rond het rechtsherstel tot en met 2024 organiseerden wij onlangs het webinar ‘Nieuwe box 3 regels: rechtsherstel t/m 2024 en nieuwe stelsel vanaf 2025 in de Private Wealth Navigator’

U kunt dit webinar hier terugkijken: Webinar