Techniek

TECHNISCHE ASPECTEN EN SYSTEEMEISEN

De Private Wealth Navigator, Private Estate Planner, Private Asset Planner, de Private Pension Planner, de Private Lijfrente Planner en de Private Investment Planner zijn ontwikkeld binnen de Microsoft Office ® suite en draaien onder Microsoft Excel 2016 (of hoger) ® (gecodeerd en gevalideerd Binary file format.xlsb). 

Al onze applicaties zijn voorzien van een door Microsoft gecertificeerd beveiligingscertificaat. U kunt dit certificaat zonder kosten installeren waardoor Windows onze bestanden als veilig kwalificeert en de macro’s automatisch worden ingesteld. Dit certificaat en een installatie instructie kunt u downloaden vanaf onze website: Helpdesk

Installatie van Microsoft Office (Excel) 2016 (of hogere versie) is vereist en Office 365 is aan te bevelen. Microsoft Excel voor de Mac wordt door Microsoft (nog) niet (volledig) ondersteund. Sinds 2021 biedt Microsoft gebruikers van een Mac de mogelijkheid om een Windows 365 Cloud PC te gebruiken. Er hoeft dan niets te worden geïnstalleerd op de Mac! Er wordt gebruikt gemaakt van een Windows configuratie die in de Cloud draait. Zie voor meer informatie hierover de website van Microsoft: https://www.microsoft.com/nl-nl/windows-365 

Wij adviseren een PC/Laptop met een 64 bits besturingssysteem en ook de installatie van Microsoft Office 64 bits: Waarom 64 bits?

Een aan te bevelen configuratie van een laptop is de volgende:

Processor (CPU): Een krachtige processor is essentieel voor het snel openen en bewerken van grote Excel-bestanden. Kies bij voorkeur een laptop met een moderne multi-core processor van Intel (zoals Core i5 of Core i7) of AMD (zoals Ryzen 5 of Ryzen 7). Een hogere kloksnelheid en meer cores zorgen voor betere prestaties bij het verwerken van complexe berekeningen en het manipuleren van grote datasets.

Schermgrootte en resolutie: Een groot en hoogwaardig scherm kan het werken met grote Excel-bestanden vergemakkelijken door meer ruimte te bieden voor meerdere werkbladen en gegevensweergaven. Een Full HD (1920×1080) of hogere resolutie wordt aanbevolen, samen met een schermformaat van minimaal 14 inch voor comfortabel gebruik.

Werkt u op een Apple PC?

Dan heeft u de volgende mogelijkheden om met onze applicaties te werken:

  • Apple gebruikers kunnen Windows en Excel ook installeren middels Parallels. Met deze toepassing kunt u Windows en daarmee ook Excel voor Windows probleemloos laten draaien op uw Apple PC device. Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaand logo:

  • De laatste mogelijkheid is om gebruik te maken van Windows Cloud PC. Hierbij hoeft u niets te installeren op uw Apple PC maar logt u in op een Windows omgeving in de Cloud. Meer informatie over deze mogelijkheid kunt u hier lezen: Windows Cloud PC

Voor meer informatie over Microsoft Excel klikt u op onderstaand logo: